Thuismeten is een flexibele manier om je gezondheid in de gaten te houden met een app. En is handig als je regelmatig naar het ziekenhuis moet voor metingen. Bijvoorbeeld bij hartfalen, COPD, diabetes, IBD, kanker, Parkinson of MS. Met thuismeten check je zelf je waarden. Zoals je gewicht, hartslag en bloeddruk. Zo houd je zelf de controle over je gezondheid. En twijfel je? Geen zorgen. Jouw verpleegkundige of dokter volgt jouw waarden op afstand. Wanneer nodig, overleggen jullie of de behandeling aangepast moet worden. Deze begeleiding op afstand noemen we telemonitoring of thuismonitoring. Zo hoef je dus minder vaak naar het ziekenhuis.
Petra moet ook regelmatig metingen doen. Met thuismeten heeft ze de wachtkamer in het ziekenhuis ingeruild voor haar eigen woonkamer. Onze ambassadeur zorgvernieuwing, Eva Eikhout, gaat bij haar langs. Petra is hartpatiënt en vertelt aan Eva hoe thuismeten haar helpt meer grip te krijgen op haar gezondheid.
Deze video is alleen af te spelen als de tracking-cookies op onze website geaccepteerd zijn.
En wist je dat je met thuismeten meer ruimte maakt in de agenda van de arts? Hiermee help je de druk op de zorg te verlagen. Zo houden we met elkaar de zorg toegankelijk voor iedereen. Mooi meegenomen!
Heb je hartfalen, COPD, diabetes, IBD, kanker, Parkinson of MS? En moet je regelmatig metingen doen? Bijvoorbeeld voor je bloeddruk, gewicht of hartslag? Dan is thuismeten misschien iets voor jou. Bespreek de onderstaande vragen met je arts of verpleegkundige tijdens je volgende afspraak.
Thuismeten is een manier om je gezondheid op afstand te in de gaten te houden via een app. Je kunt zelf belangrijke waarden checken, zoals gewicht, hartslag en bloeddruk. Je verpleegkundige of arts kijkt op afstand met je mee. Zo heb je altijd controle over je gezondheid. En hoef je minder vaak naar het ziekenhuis.
Ben je in behandeling in het ziekenhuis? Dan wordt thuismeten volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook de apparatuur die je nodig hebt wordt dan vergoed. Bijvoorbeeld een bloeddrukmeter. Ben je in behandeling bij de huisarts? Dan verschilt het per huisartsenpraktijk of thuismeten wordt vergoed.
De app die je nodig hebt is gratis. Er zijn verschillende apps die thuismeten aanbieden. Zoals Luscii, Patient Journey App en Sananet. Vraag aan je (huis)arts of verpleegkundige welke app zij gebruiken.
Thuismeten kan je helpen als je regelmatig naar het ziekenhuis moet voor controles die je ook thuis kunt doen. Denk aan het meten van je bloeddruk, gewicht of hartslag. Thuismeten is geschikt voor mensen met bijvoorbeeld hartfalen, COPD, diabetes, IBD, kanker, Parkinson en MS. Bespreek met je arts of verpleegkundige of thuismeten bij jou past.
Als je met je zorgverlener hebt afgesproken om thuis te meten, krijg je de meetapparatuur die je daarvoor nodig hebt. Via een app kun je je gezondheid controleren. Hoe vaak je moet meten? Dat bespreek je met je arts of verpleegkundige. Hij of zij volgt ook op afstand je metingen en neemt contact met je op als dat nodig is.
Thuismeten is geschikt voor mensen met bijvoorbeeld hartfalen, COPD, diabetes, IBD, kanker, Parkinson en MS. Bespreek met je arts of verpleegkundige of thuismeten bij jou past.