Waarom maken zorgvernieuwingen ons leven beter of makkelijker?
Eva Eikhout bezoekt mensen die een zorgvernieuwing gebruiken. En zoekt uit welke invloed ze hebben op hun leven. Kijk mee naar Eef zoekt vernieuwing. En ontdek of er een zorgvernieuwing is die ook jouw leven makkelijker maakt.
Deze video is alleen af te spelen als de tracking-cookies op onze website geaccepteerd zijn.
Carola heeft huidkanker. Ze liet een plekje op haar huid scannen om te zien of het kwaadaardig is. Vroeger moest er een biopt worden genomen. En dan moest Carola een week wachten op de uitslag. Met de OCT-scanner kan het veel sneller. Kijk mee.
Bjorn heeft een dwangstoornis en had psychische hulp nodig. Door de lange wachtlijsten in de GGZ kon hij niet zomaar geholpen worden. Daarom koos hij voor een online psycholoog en kon hij veel sneller terecht. De afspraken met de psycholoog deed hij vanuit huis. En dat was eigenlijk heel fijn, vond hij. Is dit ook iets voor jou?
Toos kon haar kleinkinderen niet meer goed horen. Daarom wilde ze graag een gehoorapparaat. Ze hoefde niet naar de huisarts, of naar het ziekenhuis. Maar kon bij de audicien meteen geholpen worden. Dankzij het digitale platform Earhelp.
Petra is hartpatiënt en deelt met Eva hoe thuismeten haar helpt. Ze meet haar bloeddruk, hartslag en gewicht thuis. En zet dit in een app. Haar verpleegkundige kijkt mee naar de gegevens. Zo begrijpt Petra haar eigen gezondheid beter. En hoeft ze minder vaak naar het ziekenhuis.
Nelleke had een operatie voor staar. Ze werd op dezelfde dag aan beide ogen geopereerd. Daardoor was haar hersteltijd korter. En hoefde ze minder vaak naar het ziekenhuis.
Antoinette verzorgde haar moeder in de laatste tijd van haar leven. En maakte gebruik van de palliatieve kit. Dat is een kistje met verschillende hulpmiddelen en medicijnen voor de verzorging thuis. Antoinette zou het iedereen aanraden.
Ila was bang om te vallen. Omdat het kraakbeen in haar heup is versleten. Ze vertelt Eva hoe een cursus valpreventie haar weer zelfvertrouwen heeft gegeven. Is de cursus ook iets voor jou?
Ellen heeft autisme en gebruikt de SAM app. Ze vertelt Eva hoe ze de app gebruikt om haar stressniveau te berekenen. De app vraagt bijvoorbeeld een paar keer per dag hoeveel stress ze ervaart. En geeft Ellen inzicht in haar stressniveau en tips die passen bij haar situatie.
Halit zat ’s avonds vaak snoepend op de bank. Hij werd steeds zwaarder. En besloot om de cursus InMovement: Voeding en Gezondheid te volgen. Daar leerde hij beter en gezonder te eten. Hij legt Eva uit hoe gezond eten helemaal niet duur hoeft te zijn.
Voor iedereen. Dus ook voor jou. Dat is belangrijk. Zodat iedereen zeker kan zijn van goede en betaalbare zorg. Nu en in de toekomst. Ben je benieuwd hoe we de zorg helpen vernieuwen?