Ik wil thuis meer bewegen

Wil je thuis meer bewegen? Met deze 4 tips doe je dat makkelijk tussendoor.

Bewegen in de herfst of winter kan soms extra uitdagend zijn, vooral als je graag buiten bent. Vanwege de kou of regen blijf je misschien liever binnen. Bewegen blijft wel belangrijk. Zo heb je minder kans op griep of verkoudheid. Gelukkig kan binnen bewegen nét zo leuk zijn.

Demy en Luna zijn beweegcoaches én ervaren fysiotherapeuten bij Cure+. Zij snappen als geen ander waarom bewegen belangrijk is. Ze geven handige tips hoe je ook tijdens de koude of natte dagen thuis bewegen kan inpassen in je dagelijkse routine, en vertellen je meer over bewegen. 

De effecten van veel zitten op een dag

Wist je dat we gemiddeld 9 uur op een dag zitten? Als je veel zit merk je meteen aan je lichaam dat het stijver en strammer aanvoelt. Als je lang stil zit en weer in beweging komt dan kost dit vaak meer moeite. Voor je lichaam is het belangrijk om regelmatig van houding te wisselen om zoveel mogelijk verschillende spieren en botten te gebruiken. Het maakt niet zo veel uit wat je doet als je elk half uur even beweegt heeft dat al een positief effect. Langdurig zitten kan de kans vergroten op andere gezondheidsrisico’s zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en depressieve klachten.

Thuis meer bewegen

Een groot deel van de 9 uur die we per dag zitten brengen we thuis door. Daarom is het belangrijk om tussendoor regelmatig te bewegen, om de gewoonte van lang achter elkaar zitten te doorbreken. Het hoeft niet veel tijd te kosten. En kan ook tijdens je werk. Door te blijven bewegen versterkt je je spieren maar verbetert ook je beweeglijkheid. Voordeel van thuis bewegen is dat je het kunt doen op een moment dat het jou uitkomt en in je eigen tempo. Het is goed voor je gezondheid en je voelt je er beter door.

Tips om thuis meer te bewegen

1. Traplopen

Loop de trap een keertje extra op en neer.

2. Huishoudelijk werk

Dit is ook een vorm van bewegen, win-win. Huishoudelijk werk zoals stofzuigen en poetsen, ramen wassen en strijken.

3. Spelen

Spelen met je (klein)kinderen. Dit kan lekker buiten of binnen. Achter elkaar aan rennen bijvoorbeeld of touwtje springen. Ook nog eens goed om de band te versterken.

4. Kniebuigingen

Kniebuigingen op een been om je enkels te versterken. Dit kan tijdens het werken aan het aanrecht maar ook tijdens televisie kijken bijvoorbeeld.

Wie zijn beweegcoaches Demy en Lisa?

Deze blog is geschreven door beweegcoaches Demy van Everdingen en Lisa Langendoen van Cure+, een fysiotherapiepraktijk in Rotterdam. Demy is opgeleid als fysiotherapeut. En Lisa als bewegingsagoog. Uit ervaring in de praktijk weten zij dat bewegen onmisbaar is om klachten te voorkomen of te verminderen. Met deze blogs voor VGZ helpen zij jou graag om te gaan bewegen of te blijven bewegen.

Wij helpen je soepel en sterk te worden

De VGZ Soepel en Sterk Coach helpt. Dit is een gratis app vol beweegprogramma’s. Ontwikkeld door fysiotherapeuten. Voor verantwoord én leuk bewegen. Met een goede opbouw, belasting, variatie en herhaling. De oefeningen helpen jou soepel en sterk te blijven.

Lees meer over de VGZ Soepel en Sterk Coach

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

Versterk je nek. Maak hem soepel en krachtig

Komt je nek bij stress onder spanning te staan?

Het programma ‘versterk je nek’ maakt je bewust van hoe je nek beweegt. En helpt bij het versterken en ontspannen van de spieren, zodat er geen verkramping ontstaat.  

Beweeg beter met Olga

Als je regelmatig beweegt word je sterker én soepeler. Ook je conditie wordt beter waardoor je steeds een beetje meer kunt.

Olga helpt je in dit programma met: 

 

  • Motivatie en tips om de oefeningen wat uitdagender te maken.
  • Oefeningen voor stabiliteit en een betere conditie
  • Soepelere spieren en gewrichten

 

Soepele start

Jouw dagelijkse dosis soepel en sterk. Dit programma helpt je om elke dag energiek te beginnen.

De effecten van een goede start voel je de hele dag! Begin het programma daarom vroeg; start gerust vanuit je bed. Dat geeft je kracht, concentratie en ontspanning. Een goed begin; dat is echt het halve werk.

Ook interessant voor jou: